Tots a Rio amb JoanLlu

Actualitzat a 7/08/2016

Cada 4 anys hi ha un esport que destaca: la natació. Als Jocs olímpics la gent, entre altres esports, veu natació i li agrada.
Ahir va ser un dia on es crear afició. Ahir, 36 anys després, un nedador illenc, “sulleric” per més senyes, va pujar damunt el piló i tractar de tu a tu als més grans del món. Ahir aquest nedador ens va fer vibrar a tots: gràcies JoanLlu!!

JoanLlu: Finalista Olímpic!!

JoanLlu: Nou Rècord d’Espanya

Sóller és una festa i al Club Natació Palma, crits, emocions i també festa. Molts estaran sense dormir aquest vespre i es desplaçaran a Sóller a veure la final.

Joan Lluís Pons Ramon

Fill de Joan i Xisca i el major dels seus tres fills: Joan Lluís, Victori i Marina
Neix a Sóller el 9 de desembre de 1996 i és el primer nedador olímpic de les illes, després de 36 anys, i primer solleric olímpic.

Els inicis

Comença a donar els seus primers esquitxos als 7anys a la piscina del Club Natació Palma, de les mans de Tolo Salamanca.
Es veu que la cosa li agradà i la seva primera entrenadora, Isabel Vicens (n’Isa), ja vegé bones maneres a aquell al·lotet i passà a federar-se l’any 2005, competint a la categoria benjamí i aleví amb ella com a entrenadora.

 

Primera competició nacional

A Gijón, temporada 2008-2009, on anà de convidat al CSD i nedà els 200 papallona.

D’infantil

Entrenà amb Marcelo Cuartero, Javier Cardona i Jordi Llompart. Al darrer any d’aquesta categoria obté beca per a l’EBE i entrena amb Fernando Gómez-Reino.
Participa als campionats nacionals d’hivern a Madrid, Sabadell i Palma, i als d’estiu a Palma, Valladolid i Barcelona. A més, es classificà per l’equip nacional, competint a la copa COMEN l’estiu del 2012, a Torrevieja i el seleccionen per formar part del programa ESP2016.

De júnior

Participa als campionats nacionals d’hivern celebrats a Palma i Pontevedra i als d’estiu a València i Barcelona.
Segueix formant part de l’equip nacional i participa a les competicions europees de Poznan (Polònia) el 2013 i Dordrecht (Holanda) el 2014.

Cap al CAR

Després de 3 anys a l’EBE, aconsegueix beca al CAR de Sant Cugat entrenant baix les ordres de José Antonio del Castillo.

 

Absolut jove

Participa al campionat nacional d’hivern a Sabadell i estiu de Barcelona on fa la mínima per formar part de l’equip nacional absolut.

La campanada

El segon any a Sant Cugat, participa als campionats nacionals d’hivern a Gijón i estiu a Las Palmas. Assisteix a les competicions internacionals del campionat d’Europa de piscina curta de Netanya (Israel), a l’Euro-meet de Luxemburgo i a l’europeu de Londres a més del Marenostrum celebrat a Canet i Barcelona.
És aquest any, a l’Open de primavera de Sabadell, on explota i fa mínima olímpica que li dóna el passaport cap a Rio, a més del rècord d’Espanya als 400 estils.

Resum de resultats, millors marques i rècords

Regionals

14 millors marques en piscina de 25m i 15 en piscina de 50m
3 rècords de Balears a piscina de 25m i 6 a piscina de 50m.

Nacionals

Infantil

2 medalla d’or, 3 de plata i 5 de bronze. A la COMEN bronze com a internacional.

Júnior

2 medalles d’or, 7 de plata i 2 de bronze i finalista als campionats europeus.

Absolut

1 d’or, 7 de plata i 2 de bronze.
Finalista, amb el 7è lloc, al campionat d’Europa de piscina curta.
Rècord d’Espanya als 400m estils a piscina de 50m.

Joan Lluís nedarà el dissabte 6 d’agost a partir de les 18:00. Posarem una pantalla a l’aula del Club per seguir la seva prova i després beranar. Així que els assistents hauríem de dur qualque cosa dolça o salada per compartir.
Ens veurem a les 17:30 al Club i així estar preparats per quan en JoanLlu nedi

13 respostes
  1. Xim
    Xim says:

    Enhorabona per s’entrada, un aconteixement com aquest mereix una publicació com aquesta.
    Segur que en JoanLlu rebrà tot el recolçament que li enviam desde aquí. Dissabte tots l’animarem com si estiguéssim a Río.
    Força JoanLlu!!!!! 😉

    Respon
  2. Xisca
    Xisca says:

    Xim, estic amb tu, que tots estarem animat està clar.
    Enhorabona al web master que aquest pic s’ha sortit…l’ocasió ho mereix.

    Respon
  3. Carme
    Carme says:

    Moltes gràcies Tomeu, els que no el coneixem de petit així podem conèixer tota la seva trajectoria, molt guapo tot i les fotos també. Es molt emocionant poder gaudir d’aquest aconteixement amb totes les persones que pertanyen a aquest gran club!. Tots amb el cor a Rio amb Joan Llu!. Go go gooooo!.

    Respon
  4. Ramona
    Ramona says:

    Preciós poder veure con ha anat cresquent sota la mirada dels seus entrenadors i entrenadores millorant resultats fins arribar a la seva primera olimpiada!!
    Tots serem allà amb l,esperit!!
    Go, go, gooooooo!!
    Ahhhh!, Gràcies Tomeu!!

    Respon
  5. Toñita
    Toñita says:

    Tomeu com t’hem dit moltes vegades la feina que fas es perfecta. Enhorabona!!!!!!
    L’entrada a la pagina espectacular.

    Respon
  6. Xim
    Xim says:

    No ens podiem imaginar mai acabar aquesta temporada amb una fita semblant, un nedador nostro, en JoanLlu, triturant un rècord de Espanya i nedant UNA FINAL OLIMPICA. Tots coneixem en JoanLlu i sabem de la seva capacitat. El que ha aconsseguit no te paraules i ens convida a seguir somiant amb un futur al més alt nivel mundial. Moltes gràcies JoanLlu per aquest 6 d’agost, segur que no l’oblidarem ???

    Respon

Comenta l'entrada

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *